Uw gezondheid én die van onze medewerkers staan voorop bij Sen Zorg.

Daarom zet Sen Zorg zich actief in om verspreiding van het virus zoveel

mogelijk te beperken. Op deze website houden wij u zo veel mogelijk

op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Update Coronavirus | 19 oktober 2020

 

De afgelopen maanden waren hectische tijden waar we weinig invloed
op hadden. De corona uitbraak (oftewel COVID-19) zorgde ervoor dat we
noodgedwongen onze deuren enkele tijd moesten sluiten. Gelukkig kunnen we nu, 

met een aantal aanpassingen en maatregelen, weer van start.

 

Ook is het mogelijk om te videobellen met één van onze behandelaren. Via deze weg kunnen we toch net iets meer verbinding leggen met elkaar. Het is belangrijk dat uw behandeling kan blijven continueren zoals u dat van ons gewend bent. De praktijk leert ons dat over het algemeen de ervaringen met videobellen positief zijn en zelfs effectiever kan zijn.

 

Daarom horen wij het graag als u samen met uw behandelaar gebruik wil maken van het videobellen. We moeten hiervoor wel onderzoeken of dit technisch mogelijk is voor u. Daarom willen wij u een aantal tips & tricks geven. Deze zijn hieronder te vinden:

Welke apparatuur heeft u nodig?

 • U heeft een computer, of een app op uw tablet of telefoon nodig met een camera en microfoon. Daarnaast een stabiele internetverbinding van redelijke kwaliteit. 

 • Het gebruik van ‘oortjes’ of een koptelefoon is aan te bevelen. Voor veel mensen voelt het contact dan dichterbij.

 • Als u niet uw telefoon gebruikt, maar een computer of tablet (aan te raden), houdt u dan wel uw telefoon in de buurt.
  Mocht de verbinding wegvallen of erg slecht zijn, dan kan uw behandelaar u bellen.

 

Hoe kunt u videobellen goed laten verlopen?

 • U heeft een plek in uw huis nodig waar u goed en rustig kunt zitten.

 • Zorg ervoor dat u ruim op tijd voor de afspraak op deze plek bent en start alvast uw apparatuur op. Als u opdrachten heeft gekregen, houd deze dan bij de hand. Pen en papier zijn sowieso handig om bij de hand te hebben. Als er andere mensen in
  uw directe omgeving zijn, zorg er dan voor dat u niet gestoord wordt.

 • Leidt uzelf niet af. Gebruik de computer, laptop of telefoon op het moment van het contact alleen voor het gesprek met uw behandelaar. Sluit andere applicaties en zet meldingen uit (van bijvoorbeeld apps op uw telefoon).

 • Eten voor een beeldscherm is niet aan te raden en leidt ook af van de therapie. Mocht u iets willen drinken tijdens het videobellen, zet dit dan alvast klaar.

 • Het helpt u als u in ‘werkstand’ bent. Dit betekent dat u zichzelf verzorgd heeft en gekleed bent zoals u normaal gesproken de deur uit zou gaan.

 • Misschien zijn er materialen die u graag in de buurt heeft. Dit kunnen tissues zijn, maar denk bijvoorbeeld ook aan troostende materialen. Dit kunt u verder met uw behandelaar afstemmen.

 • Mocht u geraakt zijn en uw spanning of emotie erg oplopen tijdens een gesprek, dan kan het helpen uw aandacht wat meer op uw omgeving te richten, van het scherm af. U kunt ook even rondlopen in uw ruimte en dan bent u even buiten beeld.
  Bespreek dit met uw behandelaar tijdens de sessie.

 • Bespreek met uw behandelaar op wie u in uw omgeving een beroep kan doen als u emotioneel bent of behoefte heeft aan ondersteuning in de thuisomgeving.

 • Zet uw computer of beeld uit na het gesprek en neem nog wat tijd om stil te staan bij het gesprek.