EMDR_edited_edited_edited.png

Tarieven en vergoeding

De kosten van je behandeling vallen onder de basisverzekering van je zorgverzekeraar. Dit noemen we verzekerde zorg. Bij deze verzekerde zorg kan je wel te maken hebben met kosten van je wettelijke eigen risico. Om je behandeling vergoed te krijgen, moet je een verwijzing van je huisarts naar Sen Zorg hebben.

Schermafbeelding 2021-12-30 161846_edited.png

De belangrijkste informatie op een rij

Als cliënt ben je zelf verantwoordelijk voor de betaling van je behandeling

Als cliënt ben je zelf verantwoordelijk voor de betaling van je behandeling bij onze instelling. Dit is inclusief de intakegesprekken en persoonlijkheidsonderzoeken. Je hoort zelf bij je zorgverzekeraar na te gaan wat je vergoeding is voor de ggz-behandeling die je bij onze instelling wilt gaan volgen. Pas als je dat persoonlijk hebt vastgesteld en ons hebt ingelicht op de hoogte te zijn van je vergoeding, kan de intakeprocedure worden opgestart. Tevens vragen wij je om kennis te nemen van onze algemene voorwaarden. Deze laten wij je tijdens het intakegesprek digitaal ondertekenen.

eigen risico.png

Wettelijke eigen Risico

De hoogte van het wettelijke eigen risico, hetgeen de verzekerde met de zorgverzekeraar is overeengekomen, is altijd voor eigen rekening. Ook als je na intake afziet van verdere behandeling. De zorgverzekeraar kan deze gespecificeerd declareren onder het wettelijk eigen risico.

Je intake en behandeling wordt door je zorgverzekeraar verrekend met je openstaande eigen risico. Het wettelijke eigen risico op de zorgverzekering wordt ieder jaar door de overheid vastgesteld. Dit is het verplichte minimale bedrag dat door je zorgverzekeraar gerekend wordt over alle gebruikte zorg in een kalenderjaar. Voor 2022 is dat minimum € 385,-.

Je eigen risico moet je jaarlijks dus altijd betalen als je zorg krijgt in Nederland en staat volledig los van de zorg die wij leveren. Dus of je nu bij ons of ergens anders op intake of in behandeling gaat, dit bedrag ben je altijd kwijt.

No-show

Let op: Zeg je afspraak op tijd af indien je verhinderd bent!

Indien een afspraak onverhoopt niet door kan gaan, vragen we je om de afspraak minimaal 48 uur van tevoren af te zeggen door te bellen naar 010 - 300 78 53 of buiten openingstijden een e-mail te sturen naar info@sen-zorg.com. Als een afspraak binnen 48 uur voorafgaande aan de afspraak wordt afgezegd, of niet op de afspraak verschijnt, dan brengen wij een no-show tarief in rekening. Wij kunnen dan namelijk geen nieuwe cliënt meer inplannen en die tijd dus niet meer vullen met andere declarabele werkzaamheden.

noshow_edited_edited.png
noshow_edited_edited.jpg

Bij een intake brengen wij € 250,- in rekening. Mocht je alsnog gebruik willen maken van het behandelaanbod van Sen Zorg en een nieuw intakegesprek willen inplannen, kan dit alleen in overleg én na het betalen van het no-show tarief. Voor reguliere behandelconsulten is de hoogte van het no-show tarief € 175,-

Ben je bij ons in behandeling, kan het uiteraard een keer voorkomen dat je de afspraak niet op tijd kunt afzeggen. Daarom komen we je bij de eerste keer tegemoet door de helft van het no-show tarief in rekening te brengen. Na deze eerste coulance brengen wij het volledige tarief in rekening.

Ben je twee keer niet naar een behandelafspraak gekomen, dan gaan we het gesprek met je aan of dit het juiste moment is voor jou om therapie te volgen. Het niet consequent op behandelafspraken komen staat een succesvolle behandeling in de weg.

Opzegging bij geen contact

Als er binnen 6 weken na laatste behandelcontact geen vervolgafspraak wordt gepland, wordt de behandeling eenzijdig stopgezet en de dossier gesloten. Je huisarts zal hiervan op de hoogte worden gebracht.