Missie en visie


In onze strategische koers staat één krachtige wens centraal: we willen dat jij leven de baas blijft.


Van te groot naar klein genoeg

We beloven je dat we samen de weg zoeken naar herstel. Uitdagingen die je boven het hoofd zijn gegroeid, brengen we terug naar stappen die je wél aankunt. Samen werken we aan behapbare doelen, die (opnieuw) betekenis geven aan je leven en je helpen in je herstel. Zo verandert je psychische kwetsbaarheid van ‘te groot om te overzien’ in ‘klein genoeg om mee te leven’.


Er is altijd hoop

Hoop is essentieel voor herstel, dus die geven we je altijd. Iedereen kan herstellen van de gevolgen van een psychiatrische kwetsbaarheid, maar dat is niet altijd hetzelfde als genezen. Herstel kan ook betekenen dat je minder last hebt van je aandoening. Daarom richten we ons niet alleen op therapie of medicatie, maar ook op het hervinden van zin en plezier in je leven.


Herstel is intens persoonlijk

Herstellen is een intens persoonlijk proces: alleen jij weet wat je gelukkig maakt. Jíj staat dus centraal bij ons – niet je diagnose. We bieden je de beste behandeling, afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden. We geloven sterk in de kracht van samenwerking, daarom betrekken we ook je familie en naasten en andere instellingen bij je herstelproces. Uiteraard doen we dat op een manier die jij prettig vindt. We werken volgens de herstelvisie, ook wel herstel ondersteunende zorg genoemd. Deze visie kent drie belangrijke uitgangspunten:

  1. Eigen regie. We vertellen je duidelijk welke vormen van zorg en ondersteuning we je kunnen bieden en we maken hierin samen reële keuzes. 

  2. Toegang tot goede zorg. We bieden je bewezen effectieve behandeling en begeleiding; zo integraal en snel als mogelijk is. We doen ons best om (verergering van) problemen voorkomen.

  3. Verbinding met de maatschappij. Herstellen doe je het best in je eigen omgeving. Sen Zorg zal samen met ketenpartners er zorg voor dragen, zodat jij zoveel mogelijk kunt blijven meedoen in het dagelijks leven.


Iedereen zijn leven de baas

We functioneren allemaal het best als we grip hebben op ons leven. Je leven de baas blijven – dat slaat dus zeker niet alleen op het herstelproces van onze cliënten. We proberen je op alle gronden te ontlasten zodat de verlichting in zicht is!